ISO dhe Tregjet Ndërkombëtare

Si të promovoni ISO çertifikimin tuaj?
December 8, 2020
Çfarë përfaqëson ISO?
January 26, 2021

Çertifikimi ISO mund të hapë mundësi në tregjet ndërkombëtare që nuk janë të qasshme ndryshe. Çdo biznes që dëshiron të zgjerohet duhet të marrë në konsideratë çertifikimin ISO. Çdo ditë e më shumë kompani po zgjedhin të bëjnë biznes me kompani tjera që kanë çertifikim. Secili lloj i çertifikimit ISO do ta përgatisë kompaninë tuaj në zona të ndryshme. Për shembull, ISO 14001 mund të ndihmojë në praktikat mjedisore dhe ISO 27001 adreson menaxhimin e sigurisë së informacionit. Mbi një milion organizata në 175 vende të ndryshme kanë certifikimin ISO. Këtu është ajo që ju duhet të dini rreth asaj se si ISO përmirëson tregtinë ndërkombëtare.

Certifikimi ISO ofron një gjuhë ndërkombëtare në biznes

Kur bizneset në të gjithë botën mund të përdorin të njëjtën gjuhë, nuk ka pengesa të mëdha në komunikim. Nëse një biznes është i çertifikuar me ISO, do të dini se i përmbahet standardeve të larta operacionale. Kjo zvogëlon kostot dhe maksimizon produktivitetin pa dëmtuar cilësinë. Efikasiteti operacional ditor është i dukshëm në kompanitë me certifikim ISO. Standartizimi kursen partnerët nga hetimi i biznesit tuaj për t’u siguruar që ai plotëson standardet e tyre.

ISO u jep kompanive një veti konkurruese

Kur bëjnë biznes ndërkombëtarisht, kompanitë kanë më shumë gjasa të zgjedhin kompani të tjera që kanë çertifikim ISO. Për shkak se mund të zgjerojë potencialin e tregut, ka më shumë gjasa t’u japë kompanive avantazh në tregje të reja. Kënaqësia e shtuar e klienteve është thjesht një nënprodukt i zbatimit të parimeve për shërbim të klientit në nivel të lartë.

Çon në Përsëritje të Porosive

Kur kompanitë arrijnë kënaqësi të madhe të klientëve duke zbatuar parimet ISO, ato janë më të prirura për të fituar besimin e klientëve në mbarë botën dhe për të marrë porosi të përsëritura. Prej rekomandimeve kompanintë mund të fitojnë klientë të rinj dhe të rrisin të ardhurat e tyre. Kjo është e volitshme për shumë kompani.

Ndërton besim

Kompanitë mund të krijojnë besueshmëri duke marrë çertifikimin ISO. Kur njerëzit i besojnë kompanisë suaj, ju duhet të punoni më pak për t’i bindur ata se ju mund të bëni detyrën që ju caktojnë. Kështu do të shpenzoni më pak para për marketing, të cilat mund të riinvestohen në produktet që po shisni ose shërbimet që ofroni.

Llojet e Certifikimeve ISO të Njohura në Biznesin Ndërkombëtar

Ekzistojnë disa lloje të çertifikimeve ISO duke përfshirë ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, ISO 22000, ISO 18001 dhe ISO 13485. ISO 9001 menaxhon cilësinë e produktit ose shërbimit në përgjithësi. Ky grup i veçantë i protokolleve është i përqendruar në përmirësimin e vazhdueshëm të një produkti ose shërbimi.

 

ISO 14001 menaxhon aspektet mjedisore të kompanive në lidhje me produktet dhe shërbimet e tyre. Me ISO 27001, kompanitë do të mësojnë se si të ruajnë konfidencialitetin dhe të adresojnë çështjet e tyre të sigurisë së informatave. ISO 22000 do të ndihmojë kompanitë të menaxhojnë dhe kontrollojnë çdo rrezik të mndshëm ndaj sigurisë ushqimore. Kjo do të ofrojë siguri në zinxhirin e furnizimit me ushqim.

 

ISO 13485 adreson sistemin e menaxhimit të cilësisë për pajisjet mjekësore. Ky ISO standard do të sigurojë të gjitha aspektet teknike të produkteve dhe shërbimeve që kanë të bëjnë me pajisje mjekësore.

 

Nëse dëshironi të zgjeroni biznesin tuaj ndërkombëtar, duhet të keni parasysh çertifikimin ISO. Megjithëse mund të jetë i shtrenjtë, ia vlen të investohet. Nëse dëshironi të gjeni një vend më ekonomik për të bërë biznes ose thjesht dëshironi t’i drejtoheni një baze ndërkombëtare klientësh, duhet të merrni certifikimin tuaj ISO për ta bërë këtë të mundur.